החדשות הטובות הן שיש מה לעשות. הרפואה הסינית מתייחסת לבעיות אימפוטנציה באופן ייחודי ומציעה כמה פתרונות יעילים מאוד לשיפור המצב, שעשויים אף לפתור את הבעיה באופן שורשי.
זה מתחיל בזיהוי ואבחון מקור הבעיה
הרפואה הסינית ככלל היא הוליסטית ויוצאת מנקודת הנחה שבעיה נקודתית היא לרוב שורשית. לכן ההתבוננות לרוב בגוף האדם היא כוללנית, ונעשית באמצעים שונים המשלבים בדיקות "סטנדרטיות" לצד כאלה המזוהות יותר עם הרפואה הסינית. בין היתר, אבחון הבעיות מבוסס על בדיקת קצב פעימות הלב, אבחון הלשון של הגבר וכמובן שגם תשאול שלו לגבי התסמינים וחומרת הבעיה. גברים רבים חשים מבוכה בהתייחס לסוגיה זו ואינם ששים לשתף אותה את הסביבה, בטח ובטח אדם זר. עם זאת, מכיוון שהתשאול עשוי לשפר משמעותית את הדיוק באבחון, חשוב שהגברים כן יבצעו את המאמץ הזה.
הנחת היסוד היא שמצבי אימפוטנציה אצל גברים נובעים בדרך כלל מחוסר איזון שקיים אצלו, אם כי יכולים להיות לו ביטויים שונים. כך למשל המטפל ברפואה הסינית יכול להבחין שמקור הבעיה הוא סטגנציית דם, חוסר של יין או יאנג באיברים שונים (כבד, כליות, כיס המרה או אפילו הלב והדם) ועוד. האתיולוגיה למקור הבעיה עשוי להיות מחלה מולדת או קיימת, מצב נפשי, גיל, נטילה של תרופות או סמים וכן הלאה. האבחנות האלה חשובות מכיוון שהן מאפשרות להבין מהי דרגת החומרה של הבעיה ובאילו שיטות מבין הקשת הרחבה של הרפואה הסינית ניתן לטפל בה.
אילו טיפולים מציעה הרפואה הסינית לאין אונות?
הרפואה הסינית מציעה כידוע מכלול רחב של גישות וטיפולים, חלקם הגדול רלוונטי במיוחד עבור מצבים של חוסר אונות. את הסקירה אנחנו מתחילים עם דיקור סיני, אשר רשימת היתרונות שלו עבור הגוף מרשימה במיוחד. העיקרון המרכזי הוא שחרור נתיבי האנרגיה המרכזיים של הגוף דרך גירוי עצבי, הנוצר כתוצאה מהדיקור. מיקום הדיקור ואופן הביצוע שלו מותאם לאופי הבעיה, כאשר במקרה של אין אונות הצפי הוא שהדיקור ייעשה מעברי עמוד השדרה, לאורכו של הגב ועוד. נדרשת ברוב המקרים סדרת טיפולים למשך כמה חודשים על מנת שהדיקור הסיני יוכל לטפל בצורה יעילה בבעיית חוסר האונות.
שימוש במגוון צמחי מרפא מרכזי אף הוא בתורת הרפואה הסינית בכלל, לרבות טיפול בגברים הסובלים מאימפוטנציה. כאשר המומחה סבור כי מקור חוסר האיזון הוא בכליות, הוא עשוי לבחור ב"נוסחת אוצר האדם", שבין רכיביה ניתן למנות שוש או ג'ינסנג. דוגמה נפוצה נוספת היא עשב עז מיובל, שתמורותיו עבור הגוף כוללות הגברת הליבידו, העלאת רמות הטסטוסטרון בגוף ושיפור זרימתו של הדם לאיבר המין.
טיפולים המבוססים על מניפולציות הנעשות לגוף האדם עשויים לסייע אף הם. טווינא, הלא היא פיזיותרפיה סינית, עשויה להתאים למשל במצבים של חוסרים ביין או ביאנג בחלק מאיברי הגוף. דוגמאות נוספות הן התאמות תזונתיות, שיאצו, מנוחה וכן הלאה.
בחלק גדול מהמקרים יש צורך בשילוב בין מספר גישות טיפוליות על מנת שניתן יהיה ליהנות מהיתרונות של כל אחת מהן ולמקסם בכך את יעילות הטיפול.