הקשר בין תזונה נכונה לבריאות כלי הדם

כלי דם תקינים הם מפתח קריטי לבריאות מיטבית: הדם מוביל חומרים חיוניים לתפקוד האיברים והמערכות, ולכן נדרשת זרימה ללא הפרעות. תזונה נכונה הכרחית כדי לשמור על כלי הדם, וכאן בעמוד תמצאו מידע מפורט בנושא - מומלץ להיעזר בו.

אילו מרכיבים תזונתיים עלולים לפגוע בכלי הדם ואילו שומרים עליהם?

הגורם המזיק העיקרי לכלי הדם הוא הכולסטרול הרע (LDL). זוהי תרכובת אורגנית שמצטברת על הדפנות של העורקים. רמות גבוהות של LDL באופן קבוע יהפכו את העורקים לצרים יותר ויותר, עד להיווצרות טרשת עורקים (וסיכון מוגבר לאירוע מוחי ואו התקף לב).

לעומת זאת, הכולסטרול המועיל (HDL) משפר את בריאות כלי הדם. עוד רכיב תזונתי שכדאי לשלב בתפריט בכמויות גדולות הוא סיבים תזונתיים. הסיבה: הם מצמצמים את ספיגת הכולסטרול הרע וכך מפחיתים את קצב ההצטברות שלו על דפנות כלי הדם.

המזונות שכדאי לצמצם או להימנע מהם

המזונות שמובילים לעלייה משמעותית ברמת ה-LDL הם אלה שיש בהם כמויות גדולות של שומן רווי: חלק ממוצרי החלב, בשרים שמנים (למשל בשר של כבש או בשר של בקר), ביצים וכן מאכלים מטוגנים. עוד גורם שפוגע בכלי הדם הוא נתרן, אחד ממרכיבי המלח. בהתאם מומלץ למזער את צריכת הנתרן – שנמצא בכמויות גדולות מאוד בחטיפים, במזון מעובד, בדגים מלוחים ובנקניקים.

מאכלים מומלצים לניקוי כלי הדם

תזונה נכונה כוללת כמובן לא "רק" מזונות שכדאי להימנע מהם, אלא גם מאכלים שמומלץ כן לצרוך. טחינה גולמית היא אחד מהם, בזכות היכולת שלה לנקות כלי דם מכולסטרול מזיק (בנוסף לערכים חיוביים רבים אחרים). עוד מאכל שרצוי לשלב בתפריט הוא זרעי צ'יה, ואם אתם מחפשים מקור מצוין לחלבון בלי כולסטרול רע ועם שפע מינרלים חיוניים – התשובה היא קטניות: עדשים מכל הסוגים, חומוס, שעועית, פולי סויה ועוד.

התועלת המפתיעה של פיצוחים ללא מלח

גרעינים מומלחים כוללים כמות גדולה של נתרן, ולכן הם לא מומלצים. לעומת זאת הגרעינים עצמם מכילים חומרים שתורמים לגמישות כלי הדם, ולכן כן כדאי לצרוך אותם (למשל, לשלב בסלט). גם אגוזים הם מזון משובח עבור כלי הדם.

סיבים תזונתיים כאמור הם חלק בלתי נפרד מתזונה נכונה. אותם תוכלו לקבל מפירות, מירקות וגם מהקטניות השונות וכן משיבולת שועל (מזון בעל תכונות חיוביות רבות באופן כללי).

טיפול בבעיות הקשורות לכלי דם

אם אתם כבר סובלים מבעיות הקשורות כלי דם, נדרש אבחון מקיף. לאבחון שתי מטרות: ראשית לזהות את היקף הנזק, וגם את הגורמים לו, כך שאפשר יהיה לדעת גם איך לתקן את הנזקים שכבר נגרמו וגם איך למנוע פגיעות חדשות. חשוב לציין שיש שלל בעיות הקשורות לכלי דם, ובהן טרשת עורקים, קרישי דם בוורידים, דליות ועוד. מוזמנים לגלות איך לטפל בפקקת ורידים באיזור הרגליים ביעילות, באמצעות שיטות חדשניות.

דילוג לתוכן