עצירות – אפשר לעצור את זה

עצירות

עצירות היא מנת חלקם של רבים באוכלוסייה. במסגרת העצירות האדם מתקשה להוציא מגופו פסולת צואתית, שמצטברת במעייםעצירות ולא יוצאת מהגוף כפי שאמור להיות במצב התקין. מעבר לחוסר הנעימות הכרוכה בעצירות, היא מעלה את הסיכויים לסיבוכים דוגמת התפתחות אבני צואה, דלקות מעי ואפילו מחלות כרוניות דוגמת סרטן. במאמר הבא נציג בפניכם את האופן בו הרפואה הסינית רואה את העצירות והפתרונות היעילים שהיא מספקת לבעיה.

מהם הגורמים העיקריים לעצירות?

עצירות עלולות להיגרם עקב גורמים שונים בתכלית. על פי הרפואה הקונבנציונלית, המערבית, גורמים פוטנציאליים לבעיה הם מחלות שהאדם סובל מהן, תת פעילות של בלוטת התריס, לחצים ומתחים, נטילה של תרופות מסוימות, היעדר פעילות גופנית מספקת ועוד.

הרפואה הסינית אינה שוללת תרחישים מהסוג הזה, אבל רואה את הבעיה בצורה שורשית יותר. ההנחה היא שמקור הבעיה הוא עמוק ועלול להיות קשור לפעילותם לקויה של איברים שונים. כך למשל חוסר ביין ביאנג בקיבה, או לחלופין חום פנימי בה, הוא גורם שכיח לבעיה עקב התייבשות הצואה. חום או קור במעי הגס עלולים להסביר אף הם עצירות, ובעיקר מצב בו הצואה אינה יבשה אבל עדיין מתקשה לצאת מהגוף. אשמים פוטנציאליים אחרים הם הטחול והכבד.

ברמה הכללית גורסת הרפואה הסינית שבעיות שונות בגוף האדם, כולל עצירות, מקורן בחוסר איזון הקיים באחד הרכיבים הקיימים בגוף. השאיפה לכן היא לפעול על מנת להחזיר את הגוף למצב מאוזן ככל שניתן. הפתרון הנדרש לכך הוא הוליסטי ושם לו למטרה להשפיע על הגוף והנפש גם יחד, פנימית וחיצונית, והוא מותאם לאדם על פי ממצאי בדיקת האבחנה המקיפה הנעשית.

מה בין תזונה נכונה לבין עצירות?

בהתחשב בקשר ההדוק בין פעילות בלתי תקינה של מערכת העיכול לבין עצירות, לא מפתיעה העובדה שתזונה לקויה נחשבת על פי הרפואה הסינית לגורם מרכזי למחלה. ברמה הכללית הרפואה הסינית מכירים בחשיבותם של תזונה נכונה ואורח חיים בריא, וזה נכון על אחת כמה וכמה במקרה של עצירות.

הטיפול בעצירות מבוסס לכן על התאמת תפריט תזונתי, על פי מאפייני האדם, דפוסי העצירות, דרגת החומרה שלה, הנסיבות בהן היא מופיעה וכן הלאה. התפריט צפוי להתבסס במידה רבה על צריכת סיבים תזונתיים בשיעור ראוי, בשילוב עם שתיית מים בכמות מספקת. כדי לתגבר את כל מה שדורש תגבור לא מספיק להתבסס תמיד על התזונה, אלא נדרשת צריכה של תוספי תזונה כמו גם צמחי מרפא.

ההתאמות התזונתיות האלה עשויות לחולל אפקט חיובי מאוד בגופו של האדם ולהשפיע לטובה על מערכת העיכול שלו לטווח הקצר והארוך כאחד. בכוחה לא רק לסייע להתמודד עם עצירות קיימת, אלא גם לסגל הרגלים בריאים שעשויים למנוע הישנות של הבעיה בעתיד.

שילוב טיפולי לשחרור אנרגיה כלואה

התאמות תזונתיות הן חלק מרכזי בהתמודדות עם עצירות, אבל לא היחידי. נהוג לשלב טיפולים אשר מטרתם היא לשחרר את האנרגיה הכלואה ולעודד את פעילותם התקינה של איברי מערכת העיכול (מעיים למשל). דיקור סיני הוא מרכזי בדרך להגשמת המשימה החשובה הזו, כאשר על פי ממצאי האבחון יחליט המטפל על המקומות המתאימים לביצוע הדיקור והתדירות הדרושה של הטיפולים. בבעיות מורכבות של עצירות לא ניתן לטפל לרוב באמצעות טיפול חד פעמי, כך שמדובר בסדרת טיפולים שעשויה להימשך שבועות או חודשים עד לפתרון יסודי של הבעיה.

טווינא, הלא היא פיזיותרפיה סינית, עשויה לפעול אף היא באותו אופן. היא מבוססת על תרגילים הנעשים בצורה מחזורית, במטרה לחולל את אותם אפקטים חיוביים בגוף האדם. בחלק מהמקרים ניתן לשקול טיפול משלים בטכניקות אחרות מעולם הרפואה הסינית, דוגמת גואה-שה או כוסות רוח.

דילוג לתוכן