קשיי נשימה: כיצד הרפואה הסינית מטפלת בבעיות וקשיים נשימתיים?

קשיי נשימה

קשיי נשימה מביאים במקרים הפשוטים יותר לפגיעה באיכות החיים ובתרחישים החמורים גם לסכנת חיים של ממש. בעיות בנשימהקשיי נשימה עלולות להיגרם עקב אלף ואחת סיבות, הן כאלה הקשורות בצורה ישירה למערכת הישירה והן כאלה הפוגעות בה בצורה עקיפה יותר. כך או כך ברור מדוע אנשים הסובלים מקשיי נשימה אינם יכולים להתעלם מהבעיה, אלא חייבים להעניק לה את תשומת הלב הניכרת.
אחת ההחלטות הטובות שהם יכולים לקבל היא לפנות למטפל מקשת הרפואה הסינית, שיוכל לאבחן את הבעיה ולהתאים לה טיפול שורשי.

מה מקור קשיי נשימה לפי הרפואה הסינית?

השאלה הראשונה שצריכה לעלות היא מהם הגורמים האפשריים של קשיי הנשימה. למרבה הצער התשובה לשאלה הזו אינה ברורה תמיד, כאשר יש אנשים הסובלים מקשיי נשימה במשך שנים מבלי שהם מודעים לכך כלל. הרפואה הסינית אינה שוללת כמובן את הסיבות הפיזיולוגיות שעשויות להסביר את קשיי הנשימה, אבל מציעה זווית התבוננות מעט שונה בבעיה.

הנחת היסוד הראשונה ברפואה הסינית היא שגוף האדם חייב לפעול באיזון מלא על מנת שיישמר בריא לאורך זמן. הבעיות המופיעות בו – ובכלל זה קשיי נשימה – מקורן בחוסר איזון מבחינת אנרגיית הצ'י, הדם (שמקבל משמעות מעט שונה מהמקובל), היין והיאנג וכן הלאה. השאיפה לכן היא לשאוף לשחרור האנרגיה החסומה ולהעלאת החוסרים המתגלים בגוף האדם, מה שעשוי לשפר את המצב שלו משמעותית.

כל איבר עלול לתרום לקשיי נשימה

התמונה הופכת למורכבת יותר כאשר שמים לב שלפי הרפואה הסינית, בעיות נשימה עלולות להיגרם עקב אלף ואחד גורמים הקשורים למגוון איברים בגוף האדם. חוסרים וחוסר איזון, כפי שהוסבר מעלה, עלול להופיע באיברים שונים המשפיעים בצורה ישירה או עקיפה על מערכת הנשימה. לא חסרות דוגמאות להמחשת הנקודה הזו. חוסר של אנרגיית הצ'י בטחול עלול להביא להחלשת הריאות ולהכבדה של הליחה, הגורמים למצב של קוצר נשימה. דוגמה נוספת היא חולשה של הריאות (שיכולות להיות כך החל מהלידה), שבין הסיבוכים הלא נעימים הנגרמים ממנה בולטת אסתמה.

מכאן נובע בהכרח שאבחון יסודי של הבעיה הוא צעד מרכזי בדרך להתמודדות איתה. האבחון ברפואה הסינית נעשה לרוב תוך התבוננות מוקפדת בלשון של האדם ובחינת של פעימות הלב, שילוב שמאפשר למומחה לתחום להסיק על בעיות רבות שתוקפות את האדם בטווח הקצר או הארוך יותר.

המטפל בהחלט יכול לשלב את האבחון עם תשאול מקיף של המטופל, המתייחס בין השאר למצבים בהם מופיעים קשיי הנשימה, לתסמינים הנלווים להם וכן הלאה. יש לציין שהרפואה הסינית יכולה להיעזר בתוצאות בדיקות נשימה וגוף הנערכות במסגרת הרפואה הקונבנציונלית.

שאלת השאלות: כיצד הרפואה הסינית מטפלת בקשיי נשימה?

הטיפול בקשיי נשימה על פי הרפואה הסינית מתבצע בכמה מישורים. דגש מרכזי ברפואה הוא על שיפור איכות החיים, שעשוי לשפר משמעותית את מצב הגוף והנפש ולמנוע תרחישים דוגמת קשיי נשימה. הרפואה הסינית דוגלת באורח חיים בריא ככל האפשר, בו המזון מהווה שחקן מרכזי. הדרישה היא תזונה נכונה הכוללת מזונות בריאים אשר תורמים לתנועה יעילה של האנרגיה בגוף ולאיזונו הכולל. לצד ההתאמות התזונתיות נעשה פעמים רבות שימוש בתוספי תזונה על בסיס טבעי ובצמחי מרפא, המותאמים לאדם באופן אישי על בסיס האבחון שנעשה קודם לכן.

גם שיטות אחרות העומדות בליבת הרפואה הסינית עשויות להציע פתרון שורשי לבעיה קיימת. דיקור סיני יעיל מאוד לשחרור האנרגיה ולהחזרת האיזון לגוף, והוא ייעשה בנקודות אשר האבחון זיהה כבעייתיות מהבחינה הזו. עוד נהוג להכניס לתמונה טווינא, פיזיותרפיה סינית, לה השפעה על הגוף והנפש כאחד. טיפול בכוסות רוח, גואה-שה ועוד עשויים להשלים את התמונה, כאשר פעמים רבות מוחלט על שילוב בין כמה שיטות טיפול.

 

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

עצירות: לא צריך להשלים עם עצירות, נסו טיפולים מבית הרפואה הסינית

דילוג לתוכן